Пробни завршни испит онлајн

Поштовани ученици,
Министарство просвете науке и технолошког развоја, је због ванредног стања у коме се налазимо, одлучило да спроведе Пробни завршни испит онлајн, о чему сте обавештени од вашег разредног старешине. Сви имате техничких могућности да одрадите тестове. Због тога вас молим да ово схватите веома озбиљно. Уколико будете имали потешкоћа у логовању, молим вас да се обратите разредном старешини или наставнику информатике, да би смо на време могли да реагујемо.
Oнлајн пробно тестирање ће бити спроведено по следећој динамици:

  1. априла 2020. – тест из српског/матерњег језика
  2. априла 2020. – тест из математике
  3. априла 2020. – комбиновани тест

Ученицима ће сваки тест бити доступан 12 сати (од 8.00 до 20.00) , како би могли да му приступе у време кад технички или други организациони или породични услови дозвољавају.

Преко платформе mojaucionica.gov.rs и налога који им је проследио одељењски старешина, ученик приступа решавању тестова.
Ученик ће на почетку сваког теста бирати језик на којем ради тест.
Сваки ученик ће моћи само једном да приступи решавању теста, које ће бити временски ограничено! То значи да када ученик приступи тесту, мора и да га заврши у року предвиђеном за рад. На почетку теста, ученици ће добити обавештење о дужини трајања тестирања.
Повратну информацију о резултатима теста ученик ће моћи да види након дванаесточасовног истека времена за решавање теста, када ће решења бити доступна, а ученик ће моћи да им приступи и анализира их. Наведено ће бити могуће логовањем на платформу са истим приступним налогом као и за решавање тестова.
Анализе задатака сва три теста ће бити емитоване и на каналу РТС 3, у терминима који ће накнадно бити утврђени.

Желим вам сваку срећу у раду поменутог теста и још једном подсећам да је ово ОБАВЕЗНО и да ово схватите ОЗБИЉНО.

Снежана Маџаревић, директор школе

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *