Обавештење о остваривању образовно-васпитног рада учењем на даљину за ученике

Обавештење о остваривању образовно-васпитног рада учењем на даљину за ученике

Обавештавам вас да је Влада Републике Србије одлучила да се због тренутне епидемиолошке ситуације у земљи привремено обустави непосредни образовно-васпитни рад у основним и средњим школама на територији Републике Србије. У циљу остваривања права ученика на образовање, Министарство просвете, науке и технолошког развоја припремило је оперативни план за наставак рада школа у отежаним условима, кроз остваривање образовно-васпитног рада учењем на даљину. Почетак реализације образовно-васпитног рада учењем на даљину је 17. март 2020. године.

Остваривање учења на даљину предвиђено је кроз различите начине и приступе у остваривању комуникације са ученицима и родитељима (законским заступницима).

У организованом учењу на даљину које обезбеђује Министарство, фокус је на програмским садржајуима опште образовних и стручних предмета са највећим фондом часова. Осим тога, школе су у обавези да у складу са сопственим ресурсима осмисле начине реализације учења на даљину.

Предвиђено је да ће се садржај учења на даљину емитовати на трећем каналу РТС-а, за ученике основних школа.

  • Свакоденвно, почев од осам часова, шест дана у недељи, биће емитовани садржаји за ученике основне школе.
  • Часови ће бити емитовани на РТС каналу 3 према распореду по разредима, који ће дан пре емитовања бити доступан на сајту Министарства просвете www.rasporednastave.gov.rs .
  • За ученике од првог до седмог разреда блок од по два часа дневно.
  • За ученике осмог разреда блок од по три часа дневно, од којих ће два увек бити српски и математика, а трећи час је један од предмета који се полажу на завршном испиту.
  • За ученике које раде по ИОП-у 1, 2 или 3 наставници ће припремати посебне материјале.

*Неопходно је да се комуникација између наставника, ученика и родитеља обавља путем СМС порука и друштвених мрежа (Viber, WhatsApp….)

Упутства и педагошке препоруке за коришћене платформи у учењу на даљину моћи ће да се нађу на страници www.rasporednastave.gov.rs и њихово коришћење је бесплатно.

У жељи да сачувамо своје здравље и здравље људи око нас,

                                                                                                   Срдачан поздрав,

                                                               директорка школе Снежана Маџаревић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *