Недеља безбедности деце у саобраћају

Од 14. до 21.новембра 2014.године у нашој школи организоване су различите активности посвећене безбедности деце у саобраћају, у складу са акцијом коју спроводи Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије.

Направили смо акциони план у коме су предвиђени кораци у реализацији овог пројекта. На првом часу(14.новембра) у свим одељењима (I-VIII разреда) прочитан је текст посвећен обележавању светског дана сећања на жртве саобраћајних несрећа.

У нижим разредима ученици су обележавали на мапи школе критична места од куће до школе уз помоћ својих учитеља и родитеља, а на часовима литерарне секције писали песме. Поред ових активности на часовима ликовне секције правили су радове у вези теме. Гледали су едукативни цртани филм у вези безбедности у саобраћају, правили презентације.

Ученици виших разреда су правили плакате на којима указују на правилно и неправилно понашање у саобраћају, фотографисали опасна места у близини школе, правили саобраћајне знакове, писали песме, израђивали паное као и плакате на енглеском језику. Дежурни ученици су патролирали холом школе и опомињали на правила кретања кроз постављену раскрсницу.

Координатор: Биљана Вучковић

Галерија слика.

[nggallery id=7]

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.