V3 у улози Деда Мраза

ucenici 5-3+viktorУ нашој школи у сарадњи са Црвеним крстом и ове године, као и претходних година, организована је акција прикупљања пакетића за сиромашну децу из нашег града. У ову хуманитарну акцију укључили су се и ученици одељења V3, који су на часу одељенске заједнице, у четвртак 12. децембра 2013. године припремали пакетиће за своје вршњаке.

ucenici 5-3Ученици су се радо одазвали позиву и са задовољством су у веселом расположењу правили новогодишње пакетиће. Потрудили су се да садржај пакетића буде разноврстан, па су од куће донели слаткише, школски прибор, играчке и разне друге ствари које ће обрадовати оне којима су поклони намењени. Приликом припремања пакетића ученици су показали добру сарадњу, уживали су у пријатној и другарској атмосфери, помажући једни другима да поклони буду што садржајнији и лепо украшени.

Ова акција је корисна из више разлога – изазваће осмех онога који добије поклон, али су и сами ученици, који су припремали пакетиће, осетили срећу коју пружа могућност да се помогне другом. Због тога су се осетили корисним и важним, па су се нашалили да су они „мали Деда Мразови“.

Акција прикупљања пакетића у нашој школи постала је већ традиционална и наставиће се и наредних година, на обострано задовољство.